T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÇEŞME - Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi

Hayatın Anlamı Kitap" projesinin 2. sezonunun açılışı Çeşme Kalesi'nde yapıldı.

Çeşme Kaymakamlığı himayesinde Arzu Güleryüz Maraşlı koordinatörlüğünde geçtiğimiz Mart ayında başlatılan "Hayatın Anlamı Kitap" projesinin 2. sezonunun açılışı Çeşme Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, STK Temsilcileri, Kurum/Kuruluş  Amir ve Müdürleri, Oda Başkanları, muhtarlar, turizmciler, öğretmenler, öğrenciler, yazarlar ve sanatçılar katıldı.

Çeşme Kalesi’nde gerçekleştirilen açılışa, okulumuz Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi idareci, öğretmen, öğrenci ve velileride katılım sağladı.

 "Günde en az 20 dakika kitap okuma etkinliklerimiz devam edecek"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılışta bir konuşma yapan proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, "Geçmişini bilmeyen, geçmiş ile bir bağ olmayan kendi kültürünü tanımayan, yeterli bilgi birikimine sahip olmayan, sahip olduğu bilgi ve kültür birikimini gelecek nesillere aktaramayan bir yapıya dönüsür. Biz de bu amaçla 7 Mart 2023 tarihinde kitaba karşı sevgi ve ilgi uyandırmak için hayatın  anlamı kitap dedik, kitap okuma zevkini aşılamak için hayatın  anlamı kitap dedik, biraz olsun farkındalık yaratmak için hayatın  anlamı kitap dedik, yeni  yeni  kütüphaneler için hayatın anlamı kitap dedik. Projemiz kapsamında okullarımızda günde en az 20 dakika kitap okuma etkinliklerimiz devam edecektir" diye açıkladı.

 "Lütfen hayatınızdan kitabı eksik etmeyin"

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı da bir konuşma yaparak, " 'Hayatın anlamı kitap' projemizin 2. sezonuna giriyoruz. İlk sezonumuz, deprem felaketinden nedeniyle kısa bir sezon oldu. 'Hayatın anlamı kitap' projesiyle, öğrencilerimizin, Çeşme halkının kitaba yakınlaşması, kitapla beraber ufkumuzu, düşüncelerimizi geliştirmek ve hem kendimizin, hem ülkemizin geleceğine aydınlıklar açmak istiyoruz. Teknolojide, bilimde, fende, ekonomide gelişmenin yolu, okumadan, anlamadan ve kendimizi geliştirmeden geçer. Yüce Atatürk'ün cephede bile okuduğu bir durumda, bu konforlu ortamlarınızda, her türlü imkan varken okumamanız üzüntü verici. Okuyor muyuz? İçtenlikle söyleyeyim, yapıldığını düşünmüyorum. Okuma oranlarında, görüyoruz ki hala istenen düzeyde değiliz. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirerek, derslerinde başarılı olarak, dünya sahnesinde ön planda olmamız işten bile değil. Bu nedenle 'Hayatın anlamı kitap' projesini başlattık. Projemizde, ilçemizin güzel mekanlarında kitap okuyarak, hem farklı mekanları görmek, çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirmek, okullarımızın kütüphanelerini geliştirmek için etkinlikler yapacağız. Öğretmenlerimizden ricamız; çocuklarımızın düzenli okumalarına rehberlik etmeniz ve sizlerin de dahil olmanız. Velilerimiz de lütfen hayatınızdan kitabı eksik etmeyin. Her gün en az 20 dakika kitap okuyun. Göreceksiniz ki hayatınızda çok farklı değişiklikler olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin birinci sezonunda gerçekleştirilen etkinliklerin sunumu yapıldı.

Etkinliğe katılanların 10 dakika kitap okumalarının ardından da İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü' nün müzisyenleri;  Handan Gürkan,  Franziska Gula, İlkin Ünsal, Beste Hesapçıoğlu, Ziya Güçkan,  Ayşegül Ercan, Gülin Erdeviren ve Pelin Odabaşı’nın müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müzik dinletisinde, "Hayatın Anlamı Kitap" projesinin müziği de ilk kez canlı performans olarak sunuldu.

01-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-202301-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.10.2023 - Güncelleme: 01.10.2023 18:55 - Görüntülenme: 163
  Beğen | 9  kişi beğendi